De talentvolle Nobu uit Bergen op Zoom heeft tijdens de pandemie volledig independent zijn eigenzinnige sound naar Nederland gebracht. Het wordt omschreven als ‘Bitterzoete emorap naar Amerikaans voorbeeld’. In 2021 bracht hij maar liefst twee EP’s uit, ‘Controle’ en ‘Internet Love’ die goed zijn voor meer dan 20 miljoen streams. Producer Ramiks noemde hem het grootste talent wat hij kent en Complex NL riep hem uit als Artist To Watch. Wie is deze new school artiest?

Nobu, of ook wel bekend als Maxim Hendriksen, is al sinds zijn 11e bezig met muziek. In nog geen jaar tijd heeft hij met zijn hoge toch hese stem een samensmelting tussen hiphop en pop ontwikkelt die de Nederlandse top 50 bereikt.

In zijn eerste jaar als artiest stond hij al op festivals zoals Kingsworld, Bevrijdigingsdag Enschede, 7th Sunday, Freshtival en Den Haag Outdoor Festival. Onderwerpen die hij aanhaalt in zijn muziek gaan van vervlogen gevoelens, verdronen liefde en hervonden vertrouwen. Met nummers over een gebroken hart tot zelf de rol als hartendief aannemen. Voor elke situatie is er wel een Nobu nummer.

In 2022 heeft Nobu door heel Nederland kunnen touren als support act van Kraantje Pappie en zien we hem als playlist cover bij Spotify lijst ‘Je Moerstaal’. Wat heeft Nobu nog meer voor ons in petto?