Je kent Rockywhereyoubeen of Rocky misschien wel van zijn nummers ‘SEMTEX’ en ‘Coca’, die beide meer dan twee miljoen streams hebben. De laatstgenoemde zelfs meer dan acht miljoen. Rocky zit pas kort in de muziekindustrie, maar is nu al een multi-platina producer én eigenaar van zijn eigen label BEHIND ENEMY LINES. Zijn talent is erkend door een van de grootste DJ’s bekend als DJ Carnage of GORDO. Binnenkort kent iedereen de naam.

Met een snel vaart produceerde de Amersfoortse DJ & producer de afgelopen jaren de mega hits ‘Ewa’ van Bizzey ft. Mula B & Louis Vos, ‘High’ van Famke Louise en ‘Eh Baba’ van Murda. De producer onderscheid zichzelf door hiphop met invloeden van old school bobbeling in een modern jasje te steken.

De basis voor Rocky’s muzieksmaak is vooral invloed geweest van zijn moeder. “De eerste twee cassettebandjes die ik kreeg, waren Wu-Tang Clan en Tupac. Als groot liefhebber van oldschool hiphop, luisterde in zijn jonge jaren alleen naar Tupac. Het is misschien een beetje een cliché, maar ik heb veel van zijn muziek geleerd. De boodschap die hij in zijn werk legde, raakte me.”

“Mijn droom was vroeger om filmmaker te worden en dat is nog steeds zo.”

Vernoemd naar de bekende Amerikaanse oorlogsfilm is Rocky zijn eigen label gestart ‘Behind Enemy Lines’. Hij wil onafhankelijk worden en volledige creatieve vrijheid hebben, wat zou betekenen dat hij zijn eigen clip video’s zelf kan produceren en regisseren. Van jongs af aan droomde Rocky ervan om regisseur te worden en nu is hij klaar om zijn vaardigheden in film maken te gaan ontwikkelen.