Toen de Rotterdammer op jonge leeftijd begon met drummen, wist hij snel dat muziek zijn grootste liefde en passie in de meest pure vorm. Tot op heden heeft Vlado een bijzondere reis gemaakt op zowel nationaal als internationaal gebied, waarmee hij inmiddels een trackrecord heeft opgebouwd waar je zeker u tegen kunt zeggen.

Van een Grammy-nominatie (2022) voor zijn muzikale productie van het album ‘Shockwave’ van Marshmello x Carnage, het produceren van de track ‘Tie That Binds’ op het album ‘Honestly Nevermind’ van Drake, tot het remixen van het welbekende nummer ‘Tontoron Tonton’ van El Alfa, dat nu wereldwijd gesteund wordt door DJ Snake, Gordo en Diplo, is het duidelijk dat Vlado niet stilzit.

Op nationaal terrein heeft Vlado meerdere hits op zijn naam staan met onder andere Bizzey, Murda, Famke Louise, Bokoesam en Jayh Jawson. In 2017 ontving hij een Triple Platinum Award voor zijn coproductie op ‘Round & Round’ van de welbekende Lil Kleine & Dyna.

Vlado, ook wel bekend als Marcel Kosic, is een bescheiden duizendpoot en bekleedt dan ook diverse rollen, van producer en componist tot DJ. Niets is hem te moeilijk, aangezien hij uit een muzikale familie komt, met een vader die accordeon speelt, een oom die gitaar rockt en een moeder die altijd de radio aanzet en meezingt met Andre Hazes en Cher.

Marcels eerste aanraking met het maken van muziek was door het programma “EJAY”, een demoversie waarin hij alleen dance- of hiphoploops kon gebruiken. Dit smaakte naar meer en sindsdien groeide zijn interesse in beide genres en zo ook in muziek in het algemeen. Hij stond wel even voor een moeilijke keuze, omdat hij destijds diverse vechtsporten beoefende. Echter, moest hij kiezen tussen twee passies: Vlado koos voor muziek.

Sinds hij zich heeft gevestigd in de dance scene, begint Marcel een onmisbare factor te worden. Hij onderscheidt zich door zijn diversiteit, omdat creativiteit voor hem niet beperkt wordt tot één stroming van muziek. Van house tot dance, hiphop en latin, je kunt bij hem voor alles aankloppen.

Wat veel mensen misschien niet weten over Vlado, is dat hij trots is op het verwezenlijken van een visie die zich heeft geuit in de realiteit. Na het vluchten voor de oorlog in Joegoslavië heeft de moeder van Vlado het niet makkelijk gehad. Desondanks was ze vastberaden om ervoor te zorgen dat Marcel een mooi en gemakkelijk leven zou hebben. Daarom is het, naast de behaalde prestaties van en voor Marcel, de allerbelangrijkste prestatie om met zijn carrière zijn moeder een mooi leven terug te bieden.