UUU ft. Capital Bra album preview image

“Ey, Chahid!” Als je zijn producertag hoort kan je op een hit rekenen. Waarschijnlijk is de Genkse Chahid Farih verantwoordelijk voor een van je nieuwe favoriete rap producties. In Nederland heeft hij keihard zijn strepen verdiend. Nu verovert hij ook de internationale industrie met producties zoals de Franse hit ‘Life’ door DTF.

“Het is mooi om te laten zien dat alles mogelijk is.”

In 2017 bereikte Chahid voor het eerst de hitlijsten met het album ‘Zandloper’ van Lijpe. Sindsdien bleef hij plekken in de charts veroveren met JoeyAK (‘Luitenant 2’), Ashafar (‘Panamera’) en Mula B (‘Papito’). Samen met ICE heeft hij zijn grootste nummer ‘Miyek’ geproduceerd. Inmiddels kan hij trots zeggen dat zijn producties 5 gouden en 2 platina platen hebben binnengehaald. Maar Chahid is nog lang niet verzadigd.  Een van zijn doelen is om voor zijn dertigste miljonair te worden, maar bovenal wil hij de wereld inspireren en zijn stempel drukken.

Toen Chahid acht was, kreeg hij een microfoon als verjaardagscadeau en de rest is geschiedenis. Als kind werd hij altijd omringd door muziek, wat hem inspireerde tot zijn muziekcarrière.

Inmiddels werkt hij samen met de artiesten waar hij vroeger naar luisterde. Zonder dat ze het zelf weten, heeft hij een nostalgische band met hen wat de samenwerking des te specialer maakt. Als het op produceren aankomt, wil Chahid zich niet binden aan één geluid. Hij staat overal voor open en is bereid om alles te maken. Wees dus niet verbaasd als je op een nummer stuit dat al je verwachtingen overstijgt.

“What goes around comes around.”

Chahid gelooft sterk in het motto ‘What goes around comes around’. Vooral de uitdrukking; ‘Wie goed doet, goed ontmoet.’ “Mensen zijn mensen en ik maak geen onderscheid. Iedereen moet zijn eigen ding doen en gelukkig zijn. Wat iemand gelukkig maakt is geheel aan hem of haar.” Zelf probeert hij iedereen te helpen om een betere versie van zichzelf te worden. Deze ethiek heeft hem als producer beloond met de mooiste samenwerkingen met Djaga Djaga, Mula B, Lijpe & Ashhafar.

Op de vraag aan wie hij zijn laatste 50 euro zou geven, antwoordt hij meteen aan zijn moeder. Zijn moeder is een van zijn grootste fans en betekent alles voor hem. “Mijn familie steunt me echt en staat achter me.” Ook voelt hij dit in de Belgische stad waarin hij is opgegroeid. Hij is de eerste van zijn stad die het maakt in de creatieve industrie en hij weet dat ze erg trots op hem zijn. In ruil daarvoor voelt het goed om de jeugd in zijn stad te laten zien dat alles mogelijk is.