Toen de Haagse aan het begin van zijn carrière alleen op het vliegtuig naar Los Angelesstapte, wist Albert niet wat hem te wachten stond. Deze reis lanceerde een glansrijkecarrière aan muzikale producties voor o/a David Guetta, Avicii, JBalvin, G Eazy, MadisonBeer, Stargate, Carl Falk, DannyBoyStyles en meerdere bestselling artiesten/producers.

Albert Harvey bekleedt de rol als producer, componist, songwriter en DJ en is een pion dieonmisbaar in de muziekindustrie is geworden. Zijn werk wordt soms onderschat. Maar als jeweet hoeveel tijd er in een nummer van drie minuten zit, kijk je heel anders naar zijn 1 miljardstreams.

Bij Harvey, ook bekend als de Nederlands--Surinaamse Albert Maurits Seto Budhai, stroomtmuziek door zijn aderen. Achter de schermen van het kerkkoor liet zijn opa hem kennismaken met het muzikale proces. Op zijn 8e verjaardag kreeg hij een piano van zijn oma, dieleidde tot zijn huidige creatieve visie en een noemenswaardige trackrecord. Als puberjongenontdekte hij de wereld van muziekproductie met computers en elektronische instrumenten,en daar begon het echte werk. Met de opleiding ‘Muziek & Professionele Audio’ aan hetAlbeda College in Rotterdam heeft hij zijn passie uiteindelijk kunnen professionaliseren.

 

In 2009 startte Albert het duo GLOWINTHEDARK met Kevin Ramos. Nadat ze begonnenmet elektronische dansmuziek, scoorden ze met het album ‘Lituatie’ in samenwerking metSFB een eerste positie in de Nederlandse hitlijsten. Met nummers zoals ‘Dansen OpLabanta’, ’Ain’t A Party & Jump’ met David Guetta bereiken ze nog steeds elke maand eenhalf miljoen Spotify luisteraars.

Iets wat velen niet weten over Albert? Zowel in de studio als in de keuken kan Harveymeesterwerken creëren. Na 12 jaar de wereld over te reizen als DJ en alle wereldkeukens teproeven,nam hij deze kennis mee naar zijn eigen keuken en ontwikkelde een verborgentalent. Toch mag je hem nog altijd wakker maken voor een klassieke fried rice & chicken.

De manier waarop Albert Harvey elk creatief proces positief kan beïnvloeden is uitbundig.Het enthousiasme, zijn muzikale expertise en mensenkennis zijn dan ook ongekend. Harveyweet vertrouwen te creëren bij vele artiesten met wie hij samenwerkt, waardoor deontwikkelingen van de creatieve ideeën naar een hoger level worden gebracht. Geen wonderdat hij over de hele wereld verwelkomd wordt bij het ULTRA festival, Tomorrowland,Mysteryland, Ushuaia en meer.