Een jonge producer/vocalist uit Almere met een doel: muzikale geschiedenis schrijven. Hij groeide op met muzikale invloeden vanuit huis. Zijn vader was DJ en leerde hem veel op muzikaal gebied. Jordan Jacott, beter bekend als Dopebwoy, wist niet wat hem te wachten stond toen hij aan deze reis begon. Toen hij vocalen begon op te nemen op zijn eigen geproduceerde beats, kon hij zijn eigen ideeën uitwerken en echt zijn artistieke invloeden tot hun recht laten komen.

Al op 5-jarige leeftijd begon Jordan muziek te maken. Hij had een bekende drummer in de familie, dus kreeg hij les van zijn oom. In zijn tienerjaren zat Jordan ook een tijdje op het ROC College in Amsterdam-Zuid en volgde daar de opleiding ‘muziekproducent’.

In 2014 verdiende hij zijn strepen in de muziekindustrie met producties voor onder andere Yes-R, Jayh en F1rstman. In 2016 bracht hij zijn debuutsingle ‘Selecta’ uit op het label Avalon, en vanaf dat moment ging het hard. In 2017 bracht hij zijn eerste EP uit, genaamd ‘Nieuw Goud’, en behaalde daarmee 30 miljoen streams.

Met de single ‘Cartier’ brak Dopebwoy door in de Nederlandse hiphopscene. Deze track stond meer dan 12 weken in de top 10 lijst van de Nederlandse charts en hij verbrak het record op Spotify door de meest gestreamde Nederlandstalige track ter wereld te worden.

In 2018 bracht Dopebwoy nog meer nieuwe tracks uit. Zo was hij te horen op de hit van Yung Felix, genaamd ‘Loco’, die meerdere keren platina is gegaan, en ook op de track ‘My Money’ van $hirak die 1x platina is gegaan, samen met Bizzey en Bokoesam.

In 2019 bracht hij zijn album ‘Forever Lit’ uit. Met samenwerkingen van onder andere Boef, MHD, Yxng Bane en Frenna staat het album nu al langer dan 15 weken in de album top 10 van de Nederlandse Charts. Nummers als ‘Walou Crisis’ en ‘Guap’ zijn beide platina geworden. Daarnaast is zijn carrière ook internationaal aan het groeien. In Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is zijn naam inmiddels niet meer weg te denken. Zijn laatste projecten ‘Hoogseizoen’ en ‘TURBULENTIE’ hebben samen meer dan 300 miljoen streams behaald op Spotify. Maar hij is nog lang niet klaar. Hou het in de gaten en hou je vast, turbulentie op komst.