De Jeugd van Tegenwoordig.

De veelzijdige rapper, presentator, theatermaker én DJ Willie Wartaal aka Wiwa maakt onderdeel uitvan de supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig en brak door in 2005 met de single ‘Watskeburt?!’.De track werdeen instant cult hit en belandde op nummer 1 in alle relevante hitlijsten. De formatiewerd door critici bestempeld als eendagsvlieg, ‘Watskeburt?!’ is echter uitgegroeid tot een‘evergreen’. Met ‘De Jeugd’ heeft Wiwa de daarop volgende jaren meerdere succesvolle albumsgereleased, gezamenlijk goed voor meerdere platina statussen en 350.000 verkochte exemplaren. In2019 speelde ‘De Jeugd’ hun 1000elive show in een uitverkocht Olympisch Stadion te Amsterdam.Vergezeld door 23.000 fans, die luidkeels meezongen op grote hits als ‘Sterrenstof’, ‘De Formule’,‘Get Spanish’ en ‘Hollereer’. Niet slecht voor een ééndagsvlieg.

In mei 2023 bracht De Jeugd van Tegenwoordig na 5 jaar radiostilte een nieuwe single ‘Ze Is Pas NetBegonnen (Leerstage/Werkstage) uit. Kort daarop kondigde de band een hallentour aan doorNederland en België, die in datzelfde najaar zal plaatsvinden.

Andere muzikale samenwerkingen.

Naast De Jeugd heeft Wiwa ook andere muzikale successen zoals ‘Konijntje’ van Aka The Junkies,‘Dom, Lomp & Famous’ met The Opposites, ‘Wat Wil Je Doen’ met The Partysquad, ‘Barry Hayze’ en‘Ey Gap’ met Donnie en Big2, ‘Nachtapotheker’ met JeBroer & Piet Junior. Behalve deze hits zijn erook talloze club bangers met onder andere Lyente, Bokoesam, Sef, KV en Murda. Een selectie van deleukste samenwerking is te beluisteren via de playlist‘Made Better by Wiwa’op Spotify.

Wiwa de DJ.

Hiphop legende is Wiwa is ook volledig in vorm als house DJ. Van diverse poppodia, tot clubs,studentenfeesten enfestivals als Lowlands, Amsterdam Open Air en Milkshake, Wiwa is geregelddaar! Met diepgewortelde roots in electronische muziek, heeft hij als DJ een voorliefde voor housemuziek. Sinds 2022 is hij begonnen met het releasen van losse tracks, gericht op dedansvloer.Omdat we na twee jaar lockdown eindelijk weer mochten feesten. Gewapend met nieuwe housetracks als ‘Ey Gap’, ‘Sutu’, ‘Hey Bolle’ en ‘Nachtapotheker’ is hij als DJ te zien op festivals inNederland en België. Naast eigen tracks kun je in een set van Wiwa house classics, deep cuts,remixen van relevante hits en natuurlijk ‘De Jeugd’ terug horen.

Theatermaker.

Na zeventien jaar lang festivals, popzalen en clubs plat te hebben gespeeld, dook Wiwa in hetvoorjaar van 2023 voor het eerst het theaterin. Onder de noemer ‘Moederdag’ bezocht 36 theatersin Nederland. ‘Moederdag’ is een programma vol grappige en serieuze verhalen over zijn leven, zijnmoeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruithaalde. Intotaal bezochten 8500 mensen de voorstelling, reden te meer voor Wiwa om een reprisete doen in 2024. Dit keer zal de Moederdag voorstelling voor het eerst ook in Belgische theaters tezien zijn.

Presentaties en overige activiteiten.

We zijn er nog niet. WiWa ken je misschien ook als acteur in ‘Blackout’ en ‘Spangas’, of alspresentator van programma’s als de ‘VPRO Lowlandsregistratie’, ‘Hot Ones’, ‘Statements’ en‘Expeditie Robinson’. Door zijn onorthodoxe benadering is hij ook geregeld als presentator tezienvan programma’s met een sociaal maatschappelijke insteek, zoals ‘Operatie Obesitas’ en ‘DreamSchool’.