Onderschat haar niet, want met haar mooie gezicht komt Dorentina harder dan menig artiest. Sinds 2019 zien we haar achter de microfoon met haar man Kosso, maar de trotse Albanees is nu aan het timmeren aan de weg als solo-artiest waarmee ze Duitsland en Nederland gaat overnemen.

In 2019 maakte Dorentina haar muzikale debuut nadat ze haar zangtalent lang voor Kosso verborgen hield. Huiverend sluit ze zich anoniem aan bij het nummer ‘Bij Je’, wat ze samen opnamen in de kelder van zijn ouders. Na grote nieuwsgierigheid van het publiek is ze toch naar buiten getreden als Dorentina. En de rest is geschiedenis. Het koppel heeft 2 delen van het album Beauty and The Beast uitgebracht. Maar als je aan Dorentina en Kosso denkt, kan je niet om hun 101Barz Wintersessie 2020 heen: de best bekeken 101Barz sessie van dat jaar en tevens het eerste koppel bij het platform. Niet te vergeten ook het moment dat het grote publiek verliefd werd op Dorentina.

Naast het feit dat dit de eerste maal was dat ze haar raptalent liet zien, werd iedereen weggeblazen door de talenknobbel van Dorentina: ze spreekt Nederlands, Engels, Duits én Albanees door het wonen op verschillende plekken. En ze schuwt er niet van om deze talen in haar nummers te mixen en een nieuwe sound te creëren. “Als ik in het Duits zing, wil ik er Nederlandse melodieën in stoppen.”

Via haar vlogs kregen we een kijkje in haar privéleven, waaruit we leerden dat Dorentina het liefst bij haar familie is. Wanneer ze een nummer af heeft, hoort haar familie het als eerst. In 2022 breidde de familie uit toen zij en Kosso hun zoontje kregen. “Ik heb altijd van dit moment gedroomd. Mijn kleine wereld is compleet.

Naast Beauty and The Beast, is Dorentina ook hét voorbeeld van Beauty and The Brains. Ze droomde er altijd al van om lerares te worden en heeft ondanks haar succes toch haar bachelor diploma behaald om hem achter te hand te hebben. Daarnaast heeft ze haar eigen zonnebrillen merk Dori Eyewear, waarbij alles bij lancering meteen uitverkocht. Alles wat ze aanraakt, lijkt in goud te veranderen.

We kunnen verwachten dat Dorentina nog veel grote doorbraken heeft. Muzikaal heeft ze haar wegen met Kosso gescheiden en verwerkelijkt ze haar droom om de Duitse muziekindustrie te veroveren. Wij begrijpen haar trouwe Team Dori fanbase maar al te goed.