Als een ware duizendpoot is er weinig wat Albert ‘Kosso’ Dervishaj niet kan. Rap, bodybuilding of ondernemen. En in elk vak blinkt hij uit. Sinds 2013 kunnen we hem al zien bij 101Barz en in totaal hebben zijn sessies meer dan 14 miljoen views. Zijn eerste gouden plaat behaalde hij met zijn eigen vrouw Dorentina. Kosso is het perfecte voorbeeld hoe je je door je passies je eigen imperium kan opbouwen.

Op zijn 14e begon Kosso voor de grap met vrienden te rappen en trainde hij mee met zijn vader die al 20 jaar lang aan bodybuilden deed. Hij wist destijds nog niet wat hem te wachten stond. Zijn muziek sloeg aan, en op 16-jarige leeftijd zagen we hem bij de nostalgische ParraTV Hou Je Bek sessie. Een voorbereiding op het echte werk: zijn eerste 101 sessie had met Rambo die binnen enkele weken een miljoen views genereerde.

In 2016 dropte hij zijn eerste EP ‘Deze Tijd’ en in 2017 bracht hij zijn debuutalbum ‘Nooit Te Laat’ uit inclusief de grootste namen uit de Nederlandse scene. Geen wonder dat het album op nummer 5 in de album top 100 binnenkwam. In 2018 volgde het tweede album ‘Beti’, vernoemt het ‘koosnaampje’ wat zijn ouders en familie voor hem hebben. Op dit album zien we een persoonlijkere kant van voorheen bozere Kosso. Hij vertelde over de rol van kanker in het leven van zijn moeder en tante. Het album is een perfecte belichaming van Kosso als familiemens en hoe hij dit betrekt in elk aspect van zijn leven. Inmiddels is zijn gezin uitgebreid met een prachtige zoon met zijn vrouw Dorentina.

Met zijn successen lijkt het erop dat ondernemen in zijn bloed zit. Zijn eerste onderneming was een lounge in zijn geboortestad Geleen met zijn eigen gezin. Naar aanleiding van zijn passie voor bodybuilden, startte hij zijn supplementenlijn Kossonutrition en biedt hij coaching aan om mensen te ondersteunen in hun reis. Alle kennis die hij heeft, deelt hij hiermee met de buitenwereld. Ook is hij bekend van zijn YouTubekanaal ‘Kastnation’ waarin je zijn progressie kon volgen. Inmiddels is het kanaal uitgegroeid tot een grote motivatiegroep voor iedereen die hard wil gaan in de sportschool.

Op muzikaal gebied houdt hij zich lokaal bezig met de Limburg Cyphers waarmee hij op YouTube ruimte biedt voor nieuw talent. En zelf doet hij ook niet alles alleen. Gedurende 2019 tot 2021 bracht hij veel muziek uit met Dorentina, wat leidde tot twee albums samen. Het album ‘Beauty and the Beast’ kwam op nummer 7 in de Dutch Charts Top 100. Daarbij is hun 101 Barz Wintersessie in 2020 de meest bekeken sessie dat jaar geweest. Inmiddels zijn hun muzikale wegen gescheiden, maar ze zijn een van de meest memorabele, al dan niet hét meest succesvolle koppel in de Nederlandse hiphopscene.

Zoals eerder aangehaald moeten we nog reeds ontdekken waar Kosso niet in uitblinkt. En het mooiste van al is dat hij zijn geliefdes en gemeenschap maar al te graag meeneemt in zijn succes. Van Albert kunnen we allen wat leren.