Van talentenjachten naar de Nederlandse hitlijst. In 2010 wenste Caza nog dat hij getekend zou worden en veel mocht optreden. “Maar het mooist zou ik het vinden als ik klassiekers maak. Tracks die blijven hangen, die je over tien jaar nog draait.” Inmiddels heeft Ucahzo ‘Caza’ Hoogdorp van zijn droom werkelijkheid gemaakt met 5 gouden platen, 3 platina platen en club hits waar je u tegen zegt.

Hoewel je hem waarschijnlijk pas echt kent sinds zijn dubbel platinum hit ‘Slide’ met Famke Louise, is Caza al veel langer bekend in de club. Jaren voordat hij muziek uitbracht stond hij met een microfoon als MC Caza bij house en hiphop feesten. Een carrière gerelateerd aan muziek was voorbestemd, sinds muziek er vanaf 1992 met de paplepel ingegoten is. Zijn vader speelde in een Surinaamse band en Ucahzo bracht veel tijd door in zijn studio. “Mijn eerste drumstel kreeg ik toen ik vijf was. Ik ben na een tijdje ook begonnen met zingen, en deed met een Surinaams liedje mee aan talentenjachten.” Uiteindelijk trok dit zich door naar rap, beïnvloed door de oldskool hiphop smaak van zijn vader. Zijn artiestennaam had hij te danken aan oud-downloadprogramma Kazaa waar hij met vrienden mee werkte.

De altijd-lachende Caza bleef meedoen aan talentenjachten en won de harten van jury’s van Breda tot Rotterdam. Jonge Caza stond in het voorprogramma van Fresku, en uiteindelijk kon hij in 2015 mee op tournee met goede vriend Ronnie Flex (in zijn Drank & Drugs era notabene). Sindsdien ging het alleen maar bergopwaarts en zag je de Rotterdammer ook in het voorprogramma van Jebroer en Jack Shirak.
In 2017 primeurde Caza met zijn eerste club hits ‘Oh Na Na’ ft. Keizer & Dopebwoy en ‘Even Dansen’ met DJ DYLVN. Een voorproef van hoe het voelt om in de Nederlandse charts te staan, want het jaar erop kwam de samenwerking met Famke Louise op het nummer ‘Slide’ waarmee hij bekend werd bij het grote publiek. Enkele maanden daarna dropte hij de club classic ‘Positie’ met Bizzey, geproduceerd door Ginton die we nog steeds horen. Hij kan niet missen.

Het is duidelijk dat Caza’s passie voor muziek zijn grootste drijfveer is. Bij zijn optredens zie je hem volledig in zijn element opgaan wanneer hij de hele zaal oplicht met zijn positieve aanwezigheid. Toch is hij ook druk bezig achter de schermen, waar hij schrijft voor andere award-winnende artiesten zoals Boef, Yade Lauren, Tabitha, Rolf Sanchez en Numidia.